Sobotní události

Během sobotního odpoledne jsme vyjížděli celkem ke třem událostem. K první události jsme byli vysláni v 16:02 hodin. Jednalo se o uvolněnou plechovou střešní krytinu na domě s pečovatelskou službou v ulici Komenského ve Vysokém Mýtě. Nejprve byl vytyčen nebezpečný prostor, aby nedošlo ke zranění kolemjdoucích osob. Následně za pomoci kladiva a hřebíků byla střecha provizorně opravena.

V 16:40 hodin byla část jednotky vyslána k požáru osobního automobilu na autodromu ve Vysokém Mýtě. Při příjezdu první jednotky na místo byl automobil celý v plamenech. Za pomoci jednoho proudu C byl požár zlikvidován. Zde jsme provedli pouze součinnost jednotce HZS ze stanice Vysoké Mýto a po lokalizaci požáru jsme se vrátili zpět k předchozí události.

K poslední sobotní události jsme byli vysláni v 17:13 hodin. Tentokrát se opět jednalo o uvolněnou střešní krytinu na bývalé škole v obci Sedlec. Kvůli silnému nárazovému větru střechu nebylo možné provizorně zajisti. Proto byl vytyčen nebezpečný prostor a na místě zůstala místní jednotka na dohlídku. Následně jsme se vrátili zpět na základnu.