Bezpečné prožití letních měsíců

Nastal nám čas prázdnin a s tím spojených letních dovolených a různých radovánek. Tímto bychom Vám chtěli přiblížit nebezpečí, které v těchto měsících mohou číhat za každým rohem. Samozřejmě také jak se v těchto mimořádných situacích nejlépe zachovat. Zároveň Vám chceme jménem našeho celého sboru popřát krásné prosluněné léto a spoustu příjemných zážitků.

Jak správně nahlásit mimořádnou událost?
Měli byste vědět, že v České republice existuje několik telefonních čísel tísňového volání, na která je možné mimořádnou událost ohlásit. V povědomí by se nám měla vybavit čísla 150, 155, 158, 156 a 112. Operátorovi nahlaste: CO SE STALO? KDE SE TO STALO? KDO VOLÁ?
Bez názvu
112 – Je jednotné evropské číslo tísňového volání, které volejte vždy při závažnějších mimořádných událostech nebo potřebujete-li pomoc více složek IZS (např. dopravní nehody). Tato linka je zvláštní i tím, že obsluhující operátoři hovoří i běžnými světovými jazyky. Provozuje ji Hasičský záchranný sbor ČR. Na všechna čísla lze volat 24 hodin denně.
Bez názvu

­Víte jak zabezpečit vaši domácnost před odjezdem na dovolenou nebo jak se chovat při cestách v zahraničí? To vše se můžete dočíst v příručce ochrany občana. V příručce ochrany obyvatelstva se můžete dočíst jak přežít v přírodě, čemu se vyvarovat nebo jak správně poskytnout první pomoc při tonutí. V příručce požární ochrany se mimo jiné dočte jak se bezpečně chovat při rozdělávání letních táboráčků, které k létu neodmyslitelně patří.