Středeční události spojené se silnou bouřkou

Ve středu v podvečer jednotka vyjížděla k několika událostem, které byly spojené s přecházející silnou bouřkou, větrem a vydatnými srážkami. K první události jednotka vyjela v  17 : 46, kdy měla nahlášený spadlý strom přes komunikaci v místní části Jangelec. Strom, který tvořil překážku na komunikaci byl za pomoci motorové pily odstraněn a komunikace byla zprůjezdněna.

V 18 : 00 byla část jednotky, která zůstala na stanici v pohotovosti, vyslána k zajištění uvolněných plechů na střeše tělocvičny ZŠ v ulici náměstí Pod kaštany ve Vysokém Mýtě. Průzkumem bylo zjištěno uvolnění cca 15 ks stření plechové krytiny. Pomocí výškové techniky byly uvolněné plechy odstraňovány. Zásah musel být přerušen z důvodu sílícího větru a blížící se bouřky. Jelikož silný déšť a vítr neustával byl zásah po dohodě se správcem objektu ukončen a místo předáno Městské policii, která provedla zabezpečení průjezdnosti kolem budovy.

Část jednotky, která zasahovala u první události byla v 18 : 10 vyslána ke spadlým drátům elektrického vedení do obce Slatina u Vysokého Mýta. Místo události společně s PČR zajistila a vyčkala na příjezd energetiků, kteří vzniklou situaci odstranili.

V řadě ke čtvrtému výjezdu byla jednotka vyslána v 19 : 23 do Džbánova u Vysokého Mýta, kde se opět valila voda a bahno z polí na obytné domy. Zde zejména zasahovala profesionální jednotka z Vysokého Mýta a také dobrovolné jednotky z Cerekvice nad Loučnou a Džbánova. Jednotky společně provedly pročištění odtoků kanalizace a úklid komunikace.

Ve 20 : 24 jednotka vyjížděla k další události do Libeciny, kde se vlivem silného větru uvolnila plachta na altánu a hrozilo její poškození. Plachtu členové  zajistili za pomoci naplnění nádob vodou, ke kterým byla přivázána.

K poslednímu středečnímu zásahu byla jednotka vyslána ve 21 : 15 k obci Lhůta u Vysokého Mýta, kde zlomená jabloň částečně blokovala místní komunikaci. Strom byl rozřezán a odstraněn z komunikace. Poté se jednotka v pořádku vrátila zpět na svojí základnu.